تفاوت پتینه با میکروسمنت چیست؟

پتینه و میکروسمنت

فهرست مطالب

تفاوت پتینه با میکروسمنت عنوان مقاله‌ای است که برای شما خوانندگان گرامی گردآوری نموده‌ایم. در این مقاله به تفاوت میکروسمنت با پتینه خواهیم پرداخت.

میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت پوشش دکوراتیو بر پایه سیمان میکرونیزه، پلیمر و کریستال‌ها است. این پوشش بسیار بدیع و با دوام است تا جایی که در سال 2015 به عنوان یکی از خاص ترین پوشش‌ها از نظر معماران و طراحان داخلی انتخاب شد.

این پوشش یک انتخاب ایده‌آل برای سطوح داخلی، خارجی، سطوح افقی و عمودی و یک گزینه‌ی عالی برای کسانی است که درپی ایجاد زیبایی با طرح‌ها و رنگ‌های متنوع با قیمتی متناسب هستند.

کاربرد میکروسمنت چیست؟

کاربرد میکروسمنت در دکوراسیون داخلی و خارجی بسیار فراوان است. در دکوراسیون داخلی شامل (پوشش پله ها، وان حمام و سرویس بهداشتی، شومینه، میز‌های پیشخوان و مبل و صندلی، دیوارهای دکوراتیو مثل بین‌کابینتی و دیوار پشت تلوزیون و…) و همچنین در دکوراسیون خارجی شامل (حیاط خلوت، محوطه، بالکن، مناطق تفریحی، مناطق اداری و تجاری، ویلاها، کافه و رستوران، هتل‌ها، استخر، باشگاه‌های ورزشی و…) استفاده‌های فراوان دارد.

مزایای میکروسمنت چیست؟

مزایای میکروسمنت بسیار زیاد است تا حدی که تقریبا در تمامی سطوح قابل اجرا است. یکی از مزایای استفاده از آن، بدون درز بودن و همچنین قابلیت ضدآب شدن است که به همین علت نظافت میکروسمنت بسیار راحت است.

علاوه بر این در طرح و رنگ و زیبایی محدودیتی ندارد پس قابلیت پاسخگویی به تمامی سلایق را دارد. در واقع این پوشش بدون توجه به اینکه سطح مورد نظر چه متراژی داشته باشد، یکپارچه و بدون درز و شکاف اجرا می‌شود. در اینجا خلاصه ای از مزایای اصلی میکروسمنت را برای شما شرح می‌دهیم:

  • ایجاد فضایی خاص،
  • سطح بدون درز،
  • کاربرد بالا،
  • طیف گسترده ای از رنگ ها و بافت های میکروسمنت،
  • دست ساز و مناسب،
  • چسبندگی بالا،
  • سازگار با کاشی، مرمر، ظروف سنگی، بتن، سیمان، گچ و غیره،
  • مقاوم در برابر ضربه ،خط و خش و محصولات شیمیایی،
  • ضد آب ، ضد لغزش، بسته به نوع پرداخت،
  • محصول 100% سازگار با محیط زیست،
  • نگهداری و تمیز کردن آسان با آب و صابون،
  • فضاهای خالی از میکروب و باکتری به دلیل نانو بودن،
  • نصب آسان،
  • قیمت بسیار مقرون به صرفه اقتصادی.
پتینه و میکروسمنت

پتینه چیست؟

در اصل پتینه لایه‌نازکی بر روی سطح فلزات و حتی چوب گفته می‌شود که بارنگ‌های دکوراتیو و ابزارهای مختلف روی سطوح بافت خاصی را ایجاد می‌کند. به‌ طور کلی پتینه کاری را می‌توان یکی از تکنیک‌های نقاشی و ازجمله هنرهای مورد استقبال در صنعت ساختمان دانست. هنری به کمک رنگ‌های متنوع و تکنیک‌های خاص بر روی اشیاء حالت‌های کهنگی و بافت‌های خوردگی را شبیه‌سازی و خلق می‌کند.

درواقع استفاده از تکنیک پتینه کاری در فضای ساختمان و روی سقف‌ها و دیواره‌ها جلوه‌ی بصری بسیار زیادی داشته و اغلب توجه افراد مختلف را جلب فضا می‌کند. در همین راستا می‌توان اذعان کرد که کاربردهای پتینه کاری می‌تواند فراتر از نقاشی ساختمان باشد چراکه پتینه کاری برخلاف نقاشی، علاوه بر تغییر رنگ و طرح سقف، درب و یا دیواره‌های ساختمان می‌تواند بافت ظاهری نمای داخلی را نیز تغییر دهد.

کاربرد پتینه

از پتینه علاوه بر اینکه می‌توان بر روی دیوارها استفاده کرد، برای زیبایی سقف نیز می‌توان به کار برد. همه اماکن از جمله داخلی و خارجی مانند منازل، اتاق‌ها، هتل‌ها، راه‌پله‌ها، سالن‌های کنفرانس، مدارس و بیمارستان‌ها و… می‌توانند از آن استفاده کنند. اما بیشتر مناسب فضاهای داخلی است که با بارندگی مواجه نمی‌شوند.

انواع پتینه کاری

هنر پتینه بسیار متنوع و گسترده است و برای دکوراتیو کردن سطوح مختلف از آن استفاده می‌شود. پتینه کاری در انواع پتینه‌های طلاکاری، ورق نقره، طرح فرشته، ابر و باد، برجسته و غیر برجسته، بافت دار و بدون بافت، مطلا كاری سقفی و ديواری، طرح چوب، كهنه كاری و… قابل اجرا می باشد.

پتینه به دو صورت اصلی در نظر گرفته می‌شود. اولی نوعی که بافت دار است و دومی نوعی است که تقریبا مسطح است و معمولا با رنگ اعمال می‌شود. معمولا برای نوعی که با رنگ اعمال می‌شود تکنیک‌های (کلاسیک، مدرن، کهنه کاری، ترک دار، چروک یا چرمی، طرح با ورق‌های مخصوص مانند ورق مس، طلا و نقره، آنتیک کاری، طرح‌های موتیف، پلاستر و یا نوع برجسته) وجود دارد.

مزایای پتینه کاری

  • پتینه نسبت به رنگ‌های روغن و گچی ماندگاری و دوام بیشتر بیشتری دارد،
  • تنوع مدل قابل‌ توجهی نسبت به سایر رنگ‌ها و طرح‌ها کاغذدیواری دارد،
  • پتینه قابل‌ اعمال بر روی تمام سطوح مختلف حتی سطوح منحنی می‌باشد،
  • قابل شست‌وشو (البته در پتینه آکریلیک باید توجه لازم به کار رود چراکه آب حلال رنگ آکریلیک می‌باشد)،
  • قابلیت خشک شدن سریع به همراه قابلیت پوشش ایرادات مختلف دیوار مانند ترک‌ها و پوسته‌ شدن رنگ و گچ.

معایب پتینه کاری

  • عدم قابلیت تغییر در طرح‌های پتینه پس از اجرا روی دیواره‌ها،
  • در صورت کنده شدن و یا خراب شدن نیاز به مرمت مجدد است،
  • در حالی که بعضی از سبک‌های پتینه قابل شستشو هستند برخی قابل شستشو نبوده و در صورت کثیف شدن به اجرا و ترمیم مجدد نیاز دارد،
  • به دلیل حل شدن در آب، بیشتر برای فضاهای داخلی مناسب بوده و زیاد مناسب استفاده در فضایی که در معرض بارش باران و برف قرار می‌گیرد نیست.

تفاوت پتینه و میکروسمنت خودرنگ پرسلان

همانطور که تا اینجا ویژگی‌ها، کاربرد، مزایا و معایب میکروسمنت و پتینه را به صورت دقیق بررسی کردیم، به بررسی تفاوت‌های میکروسمنت خودرنگ پرسلان هشتیکو و پتینه کاری میپردازیم.

میکروسمنت معمولی یک مشکل دارد و آن مشکل این است که برای رنگی شدن نیاز به ترکیب با رنگ‌های شیمیایی دارد و چون خود این رنگ‌ها استحکام پایینی دارند، قابل شستشو نیستند و… بعد از ترکیب با میکروسمنت، این خواص خود را به میکروسمنت نیز انتقال می‌دهند و این موضوع باعث ایجاد معایب میکروسمنت می‌شود. پس زمانی که هنر پتینه کاری و رنگ به آن اضافه شده یا به صورت تنها روی سطحی اجرا می‌شود، نمیتوان انتظار مقاومت، ماندگاری به مدت طولانی و تبدیل کامل به طرح مورد نظر انتخابی را از آن داشت. میکروسمنت دوجزئی (خمیر پتینه) به جای پلیمر بر پایه انواع چسب و رزین است که استحاک واقعی نداشته و به راحتی آسیب می‌بیند و این تفاوت اصلی میکروسمنت و خمیر پتینه است. میکروسمنت خودرنگ پرسلان محصول شرکت هشتیکو با فرمول انحصاری خود هیچکدام از این ضعف‌ها را ندارد و قابلیت اجرای طرح‌های نامحدود متنوع را با گارانتی 10 ساله بدون نیاز به ترکیب شدن با رنگ، فراهم میکند. پس اینجاست که تفاوت میکروسمنت خود رنگ پرسلان و پتینه کاملا به چشم میاید.

با توجه به بسیار ارزان بودن خمیر پتینه و یا میکروسمنت‌های دوجزئی قیمت آن با اجرا نباید از میزان هر متر مربع 250.000 تومان بیشتر باشد و گاها مشتری بدون اطلاع از تفاوت‌های میکروسمنت و خمیر پتینه یا میکروسمنت دوجزئی مورد سوءاستفاده بعضی از مجریان یا تولیدکنندگان قرار می‌گیرد.

5 1 رای
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
قیمت میکرواکسپوز
قیمت میکرواکسپوز (28 اردیبهشت 1402)
قیمت میکروترازو
قیمت میکروترازو (28 اردیبهشت 1402)
دیوارپوش و کفپوش بدون درز
ترک میکروسمنت
بوجود آمدن ترک‌ میکروسمنت و چگونگی جلوگیری از آن
اجرای میکروسمنت
اجرای میکروسمنت